DOBRA KSIĄŻKA

I stało się!

Napisana na zamówienie Grupy Wydawniczej HELION S.A. moja książka ujrzała światło dzienne. „Księga przychodów i rozchodów – krok po kroku” wprowadzi Cię w gąszcz przepisów i wskaże te ścieżki prawno-podatkowe, które są Ci koniecznie potrzebne. Wyjaśni, jakie są zalety bycia „małym” podatnikiem, i podpowie, co robić, gdy samo życie stanie Ci na drodze (np. jeśli musisz się przeprowadzić w trakcie roku podatkowego). Napisana jest językiem zrozumiałym dla nieksięgowych i niefinansistów.

Kup teraz

Książka udowadnia, że da się płacić mniejsze podatki — trzeba tylko wybrać najbardziej korzystną dla siebie formę rozliczeń. Odczaruje straszliwy podatek VAT (nie jest on taki zły, jeśli przyjrzeć mu się z bliska). Wreszcie poruszy niezwykle aktualny temat kas fiskalnych: kto musi mieć taką kasę, jakie obowiązki dla przedsiębiorcy wynikają z tego faktu i jak prowadzić ewidencję. A to wszystko poparte licznymi przykładami, które obrazują przepisy podatkowe i pokazują konkretne rozwiązania. Natomiast garść opowiastek z życia wziętych dodaje do tej poważnej wiedzy szczyptę humoru i dowcipu.

Jest to najświeższa publikacja przedstawiająca stan prawny na dzień 1 kwietnia 2014 roku czyli aktualnie obowiązujący.

Autor
Barbara Mierosławska